You are currently viewing На 23 февруари 2023 г. бе поставено началото на втория сезон на инициативата Start-up Academy

На 23 февруари 2023 г. бе поставено началото на втория сезон на инициативата Start-up Academy

На 23 февруари 2023 г. от 16:00 часа в 6та аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ се състоя официалното откриване на втория сезон на Start-up Academy, който тази година се провежда под надслов „Качествен човешки капитал=Успешен бизнес проект“. Конкурсът за пореден път се провежда под патронажа на Ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“, проф. д-р Румен Младенов, който откри събитието.

Start-up Academy и Конкурсът за най-добър старт-ъп проект на ПУ се провеждат по инициатива на Офиса за технологичен трансфер, като водещи на събитието бяха доц. д-р Мина Ангелова и доц. д-р Димитър Деков. Съорганизатор на събитието и тази година е студентски съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“, като председателят на студентски съвет Виктория Палигорова поздрави гостите и мотивира студентите да бъдат още по-инициативни през новия сезон. Студентите, чието обучение е пряко свързано с предприемачеството и мениджмънта също са съпричастни към реализацията на инициативата в лицето на Клуб на мениджъра. Неговият председател Снежина Сулева сподели за вълнението на студентите, че могат както да организират подобно събитие, така и да бъдат участници в конкурса.

В рамките на същото събитие се проведоха и първите две лекции от Start-up Academy. Фокусът и на двете дискусии бяха човешките ресурси. Йорданка Палкова-Патишанова е директор Маркетинг на Taurus Communications, а Антония Дамянова – Директор Човешки ресурси в AIT International transport.

С цялото събитие може да се запознаете от следния линк https://www.youtube.com/watch?v=2OCcTthilYc

Leave a Reply